Nieuws

Bezoek onze POP-UP

In hun meer dan tachtig jarige geschiedenis start het bekende ijssalon Pinguïn op 1 juni een nieuw hoofdstuk. Woody de Beuckelaer, intussen de vierde generatie van dezelfde Deurnese uitbatersfamilie, opent dan een pop-upfiliaal op de nieuwe Markt in Wijnegem.

Het ijssalon op de Herentalsebaan in Deurne blijft zoals gewoonlijk geopend en bereikbaar tijdens de werken.

Dezer dagen raak je niet eenvoudig aan een ijsje in Pinguïn door de pas gestarte wegenwerken op de Herentalsebaan in Deurne. En dat zal nog een tijdje zo blijven. “Maar we blijven open en doen er alles aan om onze trouwe klanten extra te verwennen”, verzekert Woody (25). “De altijd lastige werfperiode speelt wel mee om dit jaar onze vleugels uit te slaan in de stadsrand. Ik was al een tijdje aan het uitkijken, tot ik in de krant las dat de gemeente Wijnegem op zoek was naar een horeca-invulling voor de nieuwe houten kiosk op de Markt. Ik ben heel gelukkig dat ons voorstel aanvaard werd.”

Overgrootmoeder Mie Goor

Woody ging uiteraard al poolshoogte nemen in Wijnegem en trof de nieuwe, strakke houten constructie aan in prima staat. “Ik moet natuurlijk nog een toog installeren om het ijs, dat we hier in Deurne ambachtelijk bereiden, uit te scheppen. Maar het moet lukken om tegen 1 juni startklaar te zijn. Ik wil naast het ijssalonnetje ook een terrasje buiten. Naast onze bekende coupes, die door mijn overgrootmoeder Mie Goor meer dan tachtig jaar geleden geïntroduceerd werden, ga ik in Wijnegem ook Brusselse wafels bakken.”

Pinguïn zal in Wijnegem buiten maandag elke dag open zijn van 12 tot 22 uur, en dat heel de zomer lang tot 17 september. Bier zal Woody niet schenken. Hij wil op vraag van de gemeente niet concurreren met de lokale horeca. Woody rekent op veel passanten uit Wijnegem en omliggende gemeenten, ook al omdat er in de kanaalgemeente momenteel nog geen ijszaak is, behalve dan in het Wijnegem Shopping Center.

“Ik ga onze klanten in Wijnegem alleen proberen te bedienen”, vertelt de jonge ondernemer. “Mijn moeder Carina en zus Billie (27) blijven op post in ons bekende ijssalon in Deurne-Zuid, dat deze zomer gewoon open blijft. Of dit een try-out is met het oog op het verlaten van de vertrouwde stek aan de Herentalsebaan? Nee hoor, we blijven Deurne trouw.”

Wifi

De Wijnegemse burgemeester Ivo Wynants (N-VA), die de onderhandelingen voerde met de Pinguïn-uitbaters, is gelukkig met de komst van het ijssalon. De gemeente zal ook in wifi voorzien, niet alleen voor de vele scholieren en andere wachtenden aan de bushalte, maar ook voor de bezoekers van evenementen.

De pop-up is geopend van 1 juni tot 17 september 2018

Dinsdag — zondag : 12u tot 22u
Maandag : gesloten

U vindt ons hier:

 

 

 

 

Bron: Het Nieuwsblad

Back to top